Mentale udfordringer - Næstved

Hjælp til mentale udfordringer -Næstved

Der er mange forandringer og eksterne faktorer der påvirker ens hverdag og kan belaste din mentale tilstand. Vi udsættes dagligt for udfordringer hvor man skal være klar til at tage beslutninger og performe.
Dette kan slide på din mentalitet og påvirke dit mentale helbred. Her vil jeg gerne hjælpe dig med at få en bedre hverdag uden mentale udfordringer.

Jeg arbejder med mentale udfordringer inden for den metakognitive metode. Metakognitiv betyder ”tanken om tankerne”. Metoden er baseret på forskning om, at det ikke er tilstedeværelsen af negative tanker, som gør os syge, angste eller deprimerede.

Metakognitiv behandling kan helbrede angstlidelser, OCD og PTSD, men også generelt anden psykisk mistrivsel. Metoden er derfor særlig egnet til forebyggelse og/eller håndtering af stress og arbejdspres.

Jeg har fokus på bl.a. følgende emner:

Skal jeg hjælpe dig?

Du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål eller ønsker at høre mere om personlig, mental rådgivning. Lad os tage en snak om dine muligheder og hvordan jeg bedst kan hjælpe dig.

Få kontrol over din mentale tilstand

Op mod 400.000 danskere kæmper dagligt med angstsymptomer som tankemylder, uro, søvnproblemer og galoperende hjertebanken, hvilket metakognitiv psykologi kan afhjælpe. Metakognitiv psykologi har nemlig vist sig at være utrolig effektiv til behandling af de fleste psykiske lidelser og psykologiske problemstillinger.

De fleste opfatter, at tænkningen er ukontrollerbar, og det skræmmer dem, at de ikke kan styre sine egne tanker. Der er dog heldigvis blot tale om en fornemmelse af manglende kontrol: Tanker er nemlig hverken ukontrollerbare eller skadelige i sig selv. Tværtimod er bekymringer og grublerier overraskende nemme at få kontrol over, hvilket er noget af det allerførste, man lærer i metakognitiv psykologi.

Selv de stærkeste følelser som panik og angst er følelser, der er forbigående, og det menneskelige sind regulerer sig selv, hvis blot man giver det tid og ro til det. 

Udtalelse af Mette Kristiansen

Kære Kenneth

“Tak er kun et fattigt ord”, men ordet TAK betyder så meget for os, for vi kan ikke takke dig nok. Der er så mange, der har det svært, og du har vist med din interesse, dit engagement og alle de værktøjer, du har, at du uden tvivl kan hjælpe andre, så de også kan få deres liv tilbage. 

Vores beretning startede i slutningen af november 2019, men for Magnus startede det længe før. Vi så det ikke komme, de små ritualer, han var begyndt at tillægge sig: Åbne/lukke skoletasken, åbne/lukke døren, og flere kom til. Slut november begyndte Magnus at ændre adfærd, han blev indelukket og vred. Magnus blev mere og mere vred, havde voldsomme vredesudbrud, råbte og skreg. Hver dag gik med, at vi græd, fordi vi ikke vidste, hvad der var galt med Magnus – vi kunne se, at han havde det svært, men han ville ikke snakke med os. Vi kendte ikke Magnus mere: Han sagde de mest forfærdelige ting til os, og vi var sikre på, at vi havde tabt ham. 

Midt i januar – en aften – blev det så voldsomt, at han hentede en kniv i køkkenet, sagde at han ikke ville leve mere, at han ikke kunne mere og han græd voldsomt. Vi sagde, at vi var lige her – ville hjælpe – men han måtte sige til os, hvad der var galt. Han åbnede endelig op for os: Han fortalte, at han havde så mange bekymringstanker, og hvis han ikke udførte sine ritualer, så skete der noget forfærdeligt, at hans familie eller venner ville dø. Når vi så kom og afbrød hans ritualer, så var det vores skyld at han ikke fik gennemført ritualet, og noget slemt ville ske. Og så skulle han starte forfra med ritualet. Det var ALT lige fra at stå op, tage tøj på, gå i bad, børste tænder, vaske hænder, låse sin cykel… og der kom flere og flere til. 

En onsdag midt i marts ringede Kenneth til mig og sagde, at både han og hans søn var bekymret for Magnus. Det blev vendepunktet for os. Vi snakkede sammen i en time – jeg fortalte alt, hvad der var sket, og Kenneth sagde, at han gerne ville snakke med Magnus, hvis Magnus selv havde lyst. De snakkede sammen i en time, og efterfølgende snakkede Jan og jeg med Kenneth og Magnus. Magnus fortalt, at han kom med 10% energi, men gik derfra med 20-30% energi. Kenneth sagde, at han tog ingen ritualer fra Magnus, dem skulle han selv fjerne, når han fandt ud af, at de ikke betød noget for ham, og at han ikke havde brug for dem mere. Efter hver samtale hos Kenneth har vi kun set en klar forbedring, ritualer, der er forsvundet, og en mere glad og smilende Magnus. 

Søndag den 3. maj kunne Kenneth afslutte Magnus, da Magnus’ ritualer ikke fyldte noget hos ham mere, og han havde fået hjælp til at få det bearbejdet. Vi har fået vores Magnus tilbage, og det kan vi takke Kenneth for. Min storebror har sagt, at Kenneth er vores engel – og det er måske store ord – men for os er han en engel.