Styrkekonsulent

Styrkekonsulent

Vi har alle vores personlige styrker, og forskning og erfaring har vist os hvor stort et udbytte, vi kan få ved at arbejde med netop vores styrker frem for ensidigt at fokusere på svagheder og manglende evner. 

En styrkekonsulent sætter sine egne og andres personlige styrker i spil og gør en positiv forskel. Der er fokus på den positive psykologi og læren om de enkelte karakterstyrker, og jeg vejleder dig i, hvordan disse trænes og styrkes. 

Jeg vejleder enkeltpersoner om deres personlige, styrkebaserede udvikling samt omkring inddragelse af styrkefokus på arbejdspladsen og værktøjer til styrkebaseret ledelse. 

Vi arbejder med...

Skal jeg hjælpe dig?

Du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål eller ønsker at høre mere om personlig, mental rådgivning. Lad os tage en snak om dine muligheder og hvordan jeg bedst kan hjælpe dig.

Hvad er dine styrker?

Har du tænkt over, hvad dine største styrker er? Har du nogensinde taget en styrketest – og hvis du har, arbejder du så med disse styrker, eller lader du dem langsomt forsvinde? 

Forskellig forskning og studier viser, at vi har det bedst, præsterer bedst og udvikler os bedst, hvis vi får lov til at bringe vores styrker i spil – både privat og på arbejdet. Som styrkekonsulent kan jeg hjælpe dig med at finde dine styrker og få dem i spil i hverdagen. 

Positiv psykologi og særligt arbejdet med personlige styrker benyttes i dag i erhvervslivet, af private samt inden for sundhedssektoren og rummer en række muligheder for øget personlig trivsel, flow, arbejdsglæde og godt arbejdsmiljø.

Udtalelse af Mette Kristiansen

Kære Kenneth

“Tak er kun et fattigt ord”, men ordet TAK betyder så meget for os, for vi kan ikke takke dig nok. Der er så mange, der har det svært, og du har vist med din interesse, dit engagement og alle de værktøjer, du har, at du uden tvivl kan hjælpe andre, så de også kan få deres liv tilbage. 

Vores beretning startede i slutningen af november 2019, men for Magnus startede det længe før. Vi så det ikke komme, de små ritualer, han var begyndt at tillægge sig: Åbne/lukke skoletasken, åbne/lukke døren, og flere kom til. Slut november begyndte Magnus at ændre adfærd, han blev indelukket og vred. Magnus blev mere og mere vred, havde voldsomme vredesudbrud, råbte og skreg. Hver dag gik med, at vi græd, fordi vi ikke vidste, hvad der var galt med Magnus – vi kunne se, at han havde det svært, men han ville ikke snakke med os. Vi kendte ikke Magnus mere: Han sagde de mest forfærdelige ting til os, og vi var sikre på, at vi havde tabt ham. 

Midt i januar – en aften – blev det så voldsomt, at han hentede en kniv i køkkenet, sagde at han ikke ville leve mere, at han ikke kunne mere og han græd voldsomt. Vi sagde, at vi var lige her – ville hjælpe – men han måtte sige til os, hvad der var galt. Han åbnede endelig op for os: Han fortalte, at han havde så mange bekymringstanker, og hvis han ikke udførte sine ritualer, så skete der noget forfærdeligt, at hans familie eller venner ville dø. Når vi så kom og afbrød hans ritualer, så var det vores skyld at han ikke fik gennemført ritualet, og noget slemt ville ske. Og så skulle han starte forfra med ritualet. Det var ALT lige fra at stå op, tage tøj på, gå i bad, børste tænder, vaske hænder, låse sin cykel… og der kom flere og flere til. 

En onsdag midt i marts ringede Kenneth til mig og sagde, at både han og hans søn var bekymret for Magnus. Det blev vendepunktet for os. Vi snakkede sammen i en time – jeg fortalte alt, hvad der var sket, og Kenneth sagde, at han gerne ville snakke med Magnus, hvis Magnus selv havde lyst. De snakkede sammen i en time, og efterfølgende snakkede Jan og jeg med Kenneth og Magnus. Magnus fortalt, at han kom med 10% energi, men gik derfra med 20-30% energi. Kenneth sagde, at han tog ingen ritualer fra Magnus, dem skulle han selv fjerne, når han fandt ud af, at de ikke betød noget for ham, og at han ikke havde brug for dem mere. Efter hver samtale hos Kenneth har vi kun set en klar forbedring, ritualer, der er forsvundet, og en mere glad og smilende Magnus. 

Søndag den 3. maj kunne Kenneth afslutte Magnus, da Magnus’ ritualer ikke fyldte noget hos ham mere, og han havde fået hjælp til at få det bearbejdet. Vi har fået vores Magnus tilbage, og det kan vi takke Kenneth for. Min storebror har sagt, at Kenneth er vores engel – og det er måske store ord – men for os er han en engel.