Om Mindful-Coaching

Om mindfulness

Mange af os passer ikke ordentligt på os selv. Vi skifter mellem at styrte rundt, overbelaste os eller at være helt udkørte. Vi fylder hele tiden livet med noget: Mad, snak, travlhed, overarbejde eller TV, så vi undgår at mærke den smerte, der også er forbundet med det at være menneske. Hvis du blot sidder stille, kan du næsten ikke undgå at klø dig i nakken, rykke dig rundt eller gøre noget som helst andet end at sidde stille med dig selv. Du vil sikkert hurtigt opdage utålmodige tanker og måske komme i kontakt med en grundlæggende rastløshed – men hvis du bliver siddende længe nok, også komme i kontakt med en grundlæggende rummelighed og accept. Der er ikke noget galt med utålmodige tanker eller rastløshed, men mange af os er hele tiden et par skridt foran eller bagud, og vi mister igen og igen dyrebare øjeblikke af vores liv. 

Ved mindfulness vågner du op til det liv, der er lige nu. Mange lever enten i fremtiden eller i fortiden – og man grubler over ting, der er er sket, eller bekymrer sig om ting, der kan ske. Det er nemt at være til stede i nuet, når livet er, som du gerne vil have det… men livet er sjældent, som man gerne vil have det. Faktisk kan livet synes helt perfekt, mens man keder sig eller længes efter noget andet. 

Mindfulness er at være i nuet – uanset, om man kan lide det eller ej. Når man opdager, at man ikke er i nuet, kan man bevidst flytte opmærksomheden tilbage til nuet via sanserne: Lytte, smage, se, mærke eller dufte det øjeblik, der er netop nu. Du kan også opleve hvilke tanker, der går gennem dit hoved, hvilke følelser du har, og hvad der sker i din krop. Adlyd ikke bare tanker og følelser, men observer dem med humor og lethed – på den måde oplever du nuet på en måde, hvor du er venlig mod dig selv. Når man har et godt forhold til sig selv, vil man ofte holde op med at gøre det samme igen og igen rutinemæssigt. Man vil lære at passe på sig selv samt at blive i stand til at se den rigdom, der er i hvert eneste øjeblik. 

Uddannet og certificeret

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris

Mange års erfaring

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris

Religionsrelateret?

Mindfulness betyder at være nærværende og til stede lige nu i dette øjeblik på en måde, hvor man er kærlig og venlig imod sig selv.

At være i nuet er beskrevet som en fundamental del af buddhisme, kristendom, hinduisme, islam, jødedom og den taoistiske lære, og man bliver med andre ord ikke buddhist af at meditere.

Skal jeg hjælpe dig?

Du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål eller ønsker at høre mere om personlig, mental rådgivning. Lad os tage en snak om dine muligheder og hvordan jeg bedst kan hjælpe dig.

Udtalelse af Mette Kristiansen

Kære Kenneth

“Tak er kun et fattigt ord”, men ordet TAK betyder så meget for os, for vi kan ikke takke dig nok. Der er så mange, der har det svært, og du har vist med din interesse, dit engagement og alle de værktøjer, du har, at du uden tvivl kan hjælpe andre, så de også kan få deres liv tilbage. 

Vores beretning startede i slutningen af november 2019, men for Magnus startede det længe før. Vi så det ikke komme, de små ritualer, han var begyndt at tillægge sig: Åbne/lukke skoletasken, åbne/lukke døren, og flere kom til. Slut november begyndte Magnus at ændre adfærd, han blev indelukket og vred. Magnus blev mere og mere vred, havde voldsomme vredesudbrud, råbte og skreg. Hver dag gik med, at vi græd, fordi vi ikke vidste, hvad der var galt med Magnus – vi kunne se, at han havde det svært, men han ville ikke snakke med os. Vi kendte ikke Magnus mere: Han sagde de mest forfærdelige ting til os, og vi var sikre på, at vi havde tabt ham. 

Midt i januar – en aften – blev det så voldsomt, at han hentede en kniv i køkkenet, sagde at han ikke ville leve mere, at han ikke kunne mere og han græd voldsomt. Vi sagde, at vi var lige her – ville hjælpe – men han måtte sige til os, hvad der var galt. Han åbnede endelig op for os: Han fortalte, at han havde så mange bekymringstanker, og hvis han ikke udførte sine ritualer, så skete der noget forfærdeligt, at hans familie eller venner ville dø. Når vi så kom og afbrød hans ritualer, så var det vores skyld at han ikke fik gennemført ritualet, og noget slemt ville ske. Og så skulle han starte forfra med ritualet. Det var ALT lige fra at stå op, tage tøj på, gå i bad, børste tænder, vaske hænder, låse sin cykel… og der kom flere og flere til. 

En onsdag midt i marts ringede Kenneth til mig og sagde, at både han og hans søn var bekymret for Magnus. Det blev vendepunktet for os. Vi snakkede sammen i en time – jeg fortalte alt, hvad der var sket, og Kenneth sagde, at han gerne ville snakke med Magnus, hvis Magnus selv havde lyst. De snakkede sammen i en time, og efterfølgende snakkede Jan og jeg med Kenneth og Magnus. Magnus fortalt, at han kom med 10% energi, men gik derfra med 20-30% energi. Kenneth sagde, at han tog ingen ritualer fra Magnus, dem skulle han selv fjerne, når han fandt ud af, at de ikke betød noget for ham, og at han ikke havde brug for dem mere. Efter hver samtale hos Kenneth har vi kun set en klar forbedring, ritualer, der er forsvundet, og en mere glad og smilende Magnus. 

Søndag den 3. maj kunne Kenneth afslutte Magnus, da Magnus’ ritualer ikke fyldte noget hos ham mere, og han havde fået hjælp til at få det bearbejdet. Vi har fået vores Magnus tilbage, og det kan vi takke Kenneth for. Min storebror har sagt, at Kenneth er vores engel – og det er måske store ord – men for os er han en engel.